Deventer is thuiskomen!

3 maart '20

In Deventer voel je je thuis. Of je nu woont in de oude levendige stad aan de IJssel of in de mooie rustige dorpskernen, het is hier prettig wonen met de sfeer en gemakken van een grote stad, en een dorps karakter tegelijkertijd. Iedereen kent elkaar, werkt samen en staat voor elkaar klaar.

Divers woningaanbod

Deventer biedt een divers woningaanbod en het wonen is er nog betaalbaar, zeker als je het vergelijkt met het westen van Nederland. Voor gezinnen is het prettig wonen in de kindvriendelijke wijken met gezinswoningen en speeltuinen, scholen en sportverenigingen altijd in de buurt. Er zijn nieuwe studentenwoningen gebouwd in het bruisende Havenkwartier en in het levendige centrum kun je wonen in een leuke kamer, appartement of mooi oud huis. In de dorpen Diepenveen, Bathmen of Schalkhaar kun je ruim wonen in een mooie groene omgeving met de stad op steenworp afstand.

Bruisende binnenstad

Alle voorzieningen van een grote stad zijn altijd binnen handbereik. In de bruisende binnenstad kun je uren struinen door de authentieke kleine straatjes met unieke winkels. Op de Brink of een van de andere stadspleinen geniet je van een drankje en ga je lekker uit eten. Op cultureel vlak valt er van alles te beleven in Deventer. Denk aan de Schouwburg, poppodium Burgerweeshuis of de nieuwe Bibliotheek. Tijdens de evenementen in de binnenstad of het park leeft en bruist de stad nog meer dan anders! Dat dynamische karakter van Deventer beleef je ook wanneer je langs de IJssel vanuit de mooie historische binnenstad binnen vijf minuten naar de groene omgeving fietst. Daar kun je tot rust komen aan de IJssel, of juist actief genieten van een fiets- of wandeltocht.

Deventer is thuiskomen!

Nieuwbouw bij Deventer Steenbrugge
Wonen in Deventer Woningaanbod