Gasloos wonen in Steenbrugge

12 juli '19

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 is aangevraagd, zoals bij Steenbrugge hebben geen aansluiting meer op het aardgasnet. 

Gasloos, duurzaam

Zo’n 40% van de woningen die BPD oplevert, is al gasloos en dat aantal groeit. We verwachten eind 2018 zelfs 60% van ons woningaanbod zonder aardgasaansluiting op te leveren. Het meest voorkomend is dat we woningen aansluiten op het warmtenet of een warmtepomp plaatsen, zoals bij Steenbrugge. Hiervoor hoef je uiteraard niets te doen: wij zorgen ervoor dat we de juiste duurzame alternatieven in jouw nieuwe woning plaatsen. 

De voordelen van gasloos wonen

Alternatief voor gas in Steenbrugge

Er zijn verschillende alternatieven om een woning gasloos te maken. In Steenbrugge is gekozen voor een luchtwarmtepomp. We leggen je graag uit wat dat inhoudt! 

image alt

Warmtepomp: warmte uit de bodem, via gesloten bodemlussen

De woningen in Steenbrugge krijgen een bodem warmtepomp. Een warmtepomp vervangt de cv-ketel en werkt volledig op elektriciteit. Deze pomp onttrekt warmte in de winter en koude in de zomer uit de aarde onder de woning via gesloten bodemlussen. De bodemlussen gaan soms tot wel 200 meter diep de grond in. De temperatuur van de onttrokken warmte is nog niet hoog genoeg om je woning mee te kunnen verwarmen. De warmtepomp brengt de temperatuur verder omhoog, een warmtewisselaar geeft de warmte uiteindelijk af aan de vloerverwarming. In de winter wordt koude opgeslagen in de grond en in de zomer warmte. Een extra voordeel van dit systeem is dan ook dat je je woning kunt koelen in de zomer. Dat is niet alleen comfortabel, je slaat de warmte ook weer op voor gebruik in de winter.

Veel gestelde vragen

Iets vragen? Neem contact op
Hier wonen? Bekijk de woningen