Momenteel is BPD bezig met de uitwerking van twee projecten waarvan het aanbod uit middenhuur woningen bestaat. Op de hoogte blijven van de ontwikkeling? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Gemeente Deventer. Hierin delen Gemeente Deventer én de ontwikkelaars het nieuws over woningbouw in Steenbrugge.

Opgeleverd

Steenbrugge - Puur Sallands wonen

Als je woont in Steenbrugge heb je het beste van verschillende werelden; de dorpse gemoedelijke sfeer van Steenbrugge met de karakteristieke brink en het gemak van het centrum van Deventer dichtbij. Hier wonen is genieten van de rust met het fraaie Sallandse groen om de hoek.

image alt

Het comfort van nieuwbouw in een sfeervol dorp

Steenbrugge is het nieuwe dorp tussen Deventer en Diepenveen. Een echt Sallands dorp waar diverse gezinsdoelgroepen in de leeftijd van 30 tot 65 jaar zijn hier neergestreken.

De typisch Sallandse woningen in Steenbrugge zijn gasloos opgeleverd en allemaal energieneutraal. Om de woningen te verwarmen, zijn deze voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Zo komt in Steenbrugge het comfort van nieuwbouw samen met de warmte van een sfeervol dorp. Als je hier woont, ben je klaar voor de toekomst.

Door verschillende partijen ontwikkeld

De 400 woningen in Steenbrugge zijn door verschillende partijen ontwikkeld: BPD Ontwikkeling BV, Bemog/le Clercq, Van Wonen en Woonbedrijf Ieder1. Hiervan zijn 200 koopwoningen, 70 vrije sector huurwoningen en 130 sociale huurwoningen opgeleverd.

image alt

Warme, herkenbare architectuur

BPD heeft samen met Van Wijnen in de afgelopen jaren in totaal 148 woningen opgeleverd in diverse woningtypes waarbij de architecten Mulleners & Mulleners Architecten, I am Architecten en Cees de Bruin Architect een bijdrage hebben geleverd. Van vrijstaand tot rijwoningen en 2 onder 1 kapwoningen. De verkoop van de eerste fase is gestart in mei 2017 en de laatste woningen is 4 jaar later, in mei 2021 opgeleverd.

De verschillende fases ademen een bijzondere sfeer uit met een warme en herkenbare architectuur. Hier voel je gelijk dat je thuiskomt, wat goed in vogelvlucht in beeld is gebracht door onze drone in de volgende video.