Campagne 'Niet in het riool'

24 oktober '18

‘Niet in het riool' is de landelijke campagne voor goed rioolgebruik. Doekjes, vet, verf en medicijnen horen niet in het riool. De campagne sluit aan bij de algemene voorlichting van 'Ons water'. Ook voor Steenbrugge is goed rioolgebruik van belang. Wij vertellen je graag meer over de achtergrond en de invulling van de campagne.

Waarom een goed werkend riool belangrijk is

Het blijkt er mensen materialen door het riool gooien die daar niet geschikt voor zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste vochtige billendoekjes niet door het toilet gespoeld kunnen worden? Doordat de doekjes niet of nauwelijks biologisch afbreekbaar zijn, ontstaan er storingen in het rioolpompgemaal. Het gevolg? Verstoppingen in het riool. Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Het afvalwater wordt namelijk gezuiverd zodat het weer schoon terug de natuur in kan.

Jouw bijdrage

Wat kun je zelf doen om het rioolstelsel van Steenbrugge 'gezond' te houden? Heel makkelijk; gebruik het riool waar het voor bedoeld is. Poep, plas en toiletpapier. Alle andere zaken deponeer je in de daarvoor bestemde afvalbak. Wat waar thuishoort lees je in de flyer van www.nietinhetriool.nl. Deze kun je hiernaast downloaden. Voor meer informatie kijk je op de speciale Facebookpagina of Twitter

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Meer weten? Ga naar www.nietinhetriool.nl/